Wallstickers og plakater

Wallstickers på børneværelse

Få et mere personligt hjem med wallstickers og plakater

Et hjem med hvide vægge vil oftest fremstå upersonligt og ufærdigt. Derfor vælger de fleste, som går op i indretning at male en væg eller flere og sætte kunst op. Der er mange muligheder for, hvad man kan hænge op på sine vægge for at få et varmt og personligt udtryk, hvoraf plakater og wallstickers er nogle af de mest brugte – og med god grund. Med et snuptag kan du ændre hele stemningen i et rum ved at tilføre det et personligt touch, og det kræver ikke mere håndværksmæssig snilde end at hamre et søm i væggen eller at sætte et stort klistermærke på en plan overflade. 

Pift dit hjem op med wallstickers

En wallsticker er et motiv på et klistermærke, som man kan sætte fast på en væg eller en anden flad overflade. Det er en hurtigere og mindre invasiv måde at pifte en væg op på end hvis man fx valgte at male motivet direkte på væggen. En wallsticker er nem at sætte op og lige så nem at fjerne igen, hvis man skulle blive træt af den. Wallstickers kom til Danmark i 2007 og har ikke mistet deres popularitet sidenhen. Se yderligere inspiration til wallstickers her.

Hvis du har lyst til at dekorere en overflade med wallstickers skal du være opmærksom på, hvad materialet på overfladen består af, da de fungerer bedst på glasvæv, glasfilt, miljøvæv og savsmuldstapet. Derimod skal du vælge en anden løsning end wallstickers, hvis overfladen er lavet af tekstil, umalet tapet eller glasvæv, vandskuret væg eller træ, da de ikke kan sidde så godt på disse. 

En af fordelene ved wallstickers er, at du kan skifte dem ud løbende som boligtendenserne skifter, eller når du bare synes, der skal ske noget nyt i dit hjem. For eksempel kan du følge den botaniske trend, som er meget in lige nu og sætte wallstickers med træer og blomster op. Alternativt kan du vælge at sætte wallstickers med citater op. Der findes et hav af citat-wallstickers med enten sjove citater, inspirerende citater eller søde citater.

Hvis du har et helt personligt citat, som betyder meget for dig, fx noget som du og din partner plejer at sige til hinanden eller noget, som din far altid har sagt til dig, da du var barn, er det muligt at få skåret en personlig wallsticker ud. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til de fine klistermærker. 

Indret dig med plakater

Engang var en plakat oftest et billede af en popstjerne, som man fandt på landets teenageværelser eller som plakater til børn, men sådan er det slet ikke mere. Det er blevet moderne at indrette sig med plakater i stedet for med, eller som supplement til malerier og andet kunst. Der findes efterhånden en masse både fysiske butikker og webshops, som sælger plakater i alverdens farver og motiver. Om du leder efter klassiske motiver af berømte værker, smukke fotos fra alle verdens lande eller noget farverigt og abstrakt, så er det nemt at finde. Et godt råd hvis du gerne vil igang med at sætte plakater op på dine vægge er, at sørge for samtidig at købe passende rammer til plakaterne. Det giver et sjusket udtryk, hvis du blot sætter plakaten op med elefantsnot direkte på væggen – men hvis du derimod først sætter plakaten i en smuk ramme med passepartout og så hænger den på væggen, kan den nemt give et gennemført og smukt look. Hvis du har en stor, bar væg et sted i dit hjem kan du også overveje at lave en hel billedvæg. Det kan komme til at ligne en kunstinstallation og her kan du kombinere farver, motiver og temaer lige præcis, som du ønsker det.