Træningstøj og sportstøj

Styrketræning i godt træningstøj

Hvad skal du se efter, når du køber træningstøj?

Få konkrete tips til at finde det bedste og mest holdbare træningstøj. Vi ser nærmere på forskellige typer træningstøj og hjælper dig til at finde ud af, hvad der er godt stofmateriale.

Kender du det, at du nærmest ikke har lyst til at gå til træning, fordi det er år og dag siden, du sidst købte træningstøj? Særligt i et træningscenter eller til holdsport, kan man føle sig lidt akavet, fordi éns sko og t-shirts har begyndende huller eller fordi det føles som om alle andre har mere “mode-updatede” garderober.

Det kan være svært at vælge både efter smag og fornuft, når man shopper tøj til hverdag og fest, men når det kommer til éns sport, er det særlig vigtigt at begge dele går op i en enhed. Det er meningen, at tøjet skal være funktionelt og elastisk, ligesom du skal være fokuseret og føle dig helt afslappet – og det gør man sjældent, hvis man ikke bryder sig om stilen af éns outfit!

Vi bringer derfor et par turbotips til dit næste køb af træningstøj, så du både kan se godt ud, føle dig afslappet – og ikke mindst investere i et outfit, der holder fremover!

Sporttøj: Materialer og kvaliteter

Træningstøj skal hjælpe dig til at oppe din sportspræstation – helt grundlæggende går det altså ikke, at du ikke har fri bevægelighed i tøjet og at kropstemperaturen bliver for høj eller lav på grund af træningstøjet. I dag findes der et væld af syntetiske materialer, som bruges i specialdesign til lige netop din sport: Polyester, akryl, elastan, nylon og polyurethan.

Mange typer af syntetisk stof udmærker sig ved enten det at holde en behagelig temperatur, at være elastiske eller følge kroppens kurver, ligesom det kan være specialdesignet til at transportere sved væk. De blandes ofte, så du både kan opnå en behagelig temperatur, ventilation og et smidigt outfit.

Ved mere modeprægede designs er der dog ofte blot valgt et syntetisk materiale ud fra, at det ser godt ud! Vær derfor kritisk – hvis et flot design ikke bakkes op af de rette materialer, vil det være en dårlig investering og hæmme dig til hver eneste træning.

Skal du opholde dig meget uden for, når du træner, er det obligatorisk at du vælger en type af træningstøj, der kan stoppe vind og til en vis grænse også er regntæt. Det har selvfølgelig den ulempe, at du ved billigere typer kommer til at svede en del under dette syntetiske lag. Heldigvis er naturlige stoffer som bomuld, linned og uld geniale til at lede sved væk fra kroppen og samtidig holde temperaturen stabil – særligt blandinger med uld har denne fortræffelige kvalitet.Det kan være dyrt at investere i træningstøj fra top til tå, og ofte skal man ind og ud af mange sportsbutikker, før man har fundet de perfekte dele! Gå derfor hellere på jagt efter online tilbud, hvor du til en billig pris kan finde træningstøj med flotte designs – og med de rette kvaliteter og materialer til netop din sport.