Skabe og klædeskabe

Skabe i soveværelset

Savner du en inspirationsguide til skabstyper? Så kig med her. Det kan være en jungle at finde rundt i, når det helt rigtige skab skal vælges. Hvilket materiale skal det være lavet i. Skal det være et flot og lidt dyrere skab i massiv træ, eller mere almindeligt klædeskab, hvor man så alligevel skal vælge farven. Derudover vil man jo også hellere købe billige skabe eller billige klædeskabe, så du får mere for dine penge. Bliv meget klogere i det følgende, hvor vi også vil hjælpe dig med at finde gode priser online på dit nye skab.

Friskt overskud i boligen med nye skabe og klædeskabe

Er der noget, der kan give ny energi, så er det at komme ind i et ryddeligt rum, hvor tingene, og ikke mindst tøj og sko, står i orden og er til at finde. Og er der noget, der trækker veksler, så er det rod – både visuelt og rent praktisk! Men det kan være svært at finde det rette klædeskab, særligt hvis man ønsker at den praktiske opbevaring og det æstetiske look på det store møbel skal gå op i en højere enhed.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have et godt indtryk af, hvor stort et klædeskab du har brug for, og hvor meget plads du har brug for til tøj på bøjle, skuffer og hylder til mindre stykker tøj – og hvad med dine sko? Ikke mindst er det godt at opmåle stedet, hvor du tænker skabet skal stå, og er der småt med plads, bør du nok gå efter en model med skydedør. Hvis du har besluttet dig for et klædeskab med døre, der svinger ud af, så gør dig selv en tjeneste og undersøg, om de vil komme i karambolage med andre døre eller møbler, da dette ikke blot vil være til daglig irritation, men også farligt, hvis der tale om en spejldør.

Hvilke nye trends er der inden for skabe og opbevaring af tøj?

I takt med at flere og flere går op i tøj, tasker og sko, virker det også skørt at lukke sit yndlingsoutfit eller yndlingssko inde i et mørkt klædeskab. Derfor er der kommet flere og flere smukke vitrineskabe med glas på markedet, som er særligt velegnede til at fremvise sko, tøj og andre smukke genstande. Disse skabe fås i mange størrelser – lige fra et mindre skab med 2-3 hylder, som nemt kan stå under garderobestativet eller i dit walk-in closet, til vitrineskabe med plads til en hel garderobe samt bøjlestang. 

En anden trend inden for klædeskabe og opbevaring er en moderne og åben stil, hvor man i skabet kombinerer muligheden for et elegant bøljeophæng, der hænger frit og åbent midt i eller i siden, mens skabslåger lukker af for hylder med sammenlagt tøj og der eventuelt også er elementer med skuffer. Dette design på moderne skabe er populær, fordi du både får orden og visuel ro med de lukkede låger, men også kan nyde synet af tøjet på bøjlerne. Det åbne skabsdesign har også den fordel at du hele tiden mindes om, hvad du har af tøj og at du derfor bruger det mere. Du finder ofte denne type skab i en afdæmpet farve og i stilfuld træmateriale eller du kan gå efter en mere klassisk garderobe-stil i hvid.Det kan være dyrt at købe nye skabe og ikke mindst garderobeskabe, men det bedste råd er at dykke ned i de mange online tilbud på møbelmarkedet, hvor du nemt finde skabe af god kvalitet til billig pris. Du behøver blot at udmåle en ønsket størrelse af skabet ud fra dér, hvor skabet skal stå, og sammenligne med målene på nettet, så er du sikret det perfekte klædeskab – og et godt køb til en billig pris!