Proteinpulver

Kakao proteinpulver

Mest effektive og sunde typer af proteinpulver

Hvilke former for protein støtter din træning bedst? Det behøver ikke at være så svært at finde rundt i. Vi ser nærmer på en række forskellige typer af proteinpulver.

Har du i en periode været ramt af skader eller uoplagthed, når du træner, kan det være fordi du mangler et tilskud til muskler såvel som kroppens almene velvære. Hvis du er i gang med vægttab eller bare gerne lidt hurtigere vil “se overarmene vokse”, kan du også se effektive resultater med en målrettet brug af proteinpulver. Men hvilken type skal du vælge?

Her kommer en turbointroduktion til de forskellige slags proteinpulver, der vil støtte dig i din træning såvel som booste din krops sundhed og velvære. De fleste køber desuden deres proteinpulver online, da du her både finder det største udvalg, de bedste tilbud, når du køber større mængder og ikke mindst kvalitetstilskud til en billig pris!

Proteinpulver til vægttab

Når du vil tabe dig er det vigtigt at kombinere styrketræning, der bygger muskelmassen op og dermed øger din evne til at forbrænde fedt, med et forhøjet indtag af protein. Flere studier viser også at protein mætter mere end kulhydrater, selv de mere fiberrige slags, hvilket jo også bidrager til protein så at sige slanker – hvis det altså forbrændes igen!

Du skal altså kun indtage den anbefalede mængde af proteinpulver, hvis du vil tabe dig. På de forskellige produkter fremgår det, hvad du har behov for i forhold til din krop og dit træningsniveau. Der er ikke nogle typer af proteinpulver, der beviseligt egner sig bedre til vægttab end andre, da det primært er selve det at indtage tilskud med proteiner, der hjælper. Så det er helt op til din smag og eventuelle diæter.

Proteinpulver med hvedeprotein

Er du ikke på anti-hvedekur, kan du derfor trygt kaste dig over det mest udbredte og populære type af hvedeproteinpulver. Mange studier viser, at proteiner fra hvede optages mest effektivt i fordøjelsen, og du har derfor stor chance for at udnytte tilskuddet optimalt. Hvedeprotein har også en meget bred profil af aminosyrer (byggesten til proteiner) og særligt et højt indhold af BCAA (forgrenede aminosyrer).

Proteinpulver med kasein (mælkeprotein)

Kaseinproteinpulver er et komplet protein, da det udvindes fra de animalske proteinsammensætninger i skummetmælk. Du får således dit essentielle proteinbehov dækket med denne type tilskud. Det optages desuden langsommere i kroppen, hvilket kan være en fordel.

Proteinpulver med sojaprotein

Denne 100% naturlige og veganske kilde til protein er det perfekte tilskud, hvis du er laktoseintolerant eller blot ikke vil indtage mælk. I sojaproteinpulver udvindes proteinerne skånsomt fra sojabønnerne, og du får ved kvalitetstilskud præcis den samme mængde og kombination af proteiner, som ved hvedeproteinpulver.