LED belysning og skærme

LED lamper

Lysende fremtid for LED til belysning og i skærme!

Din guide til at finde fjernsyn og belysning med LED-teknologi til en god pris online starter her.

LED – disse tre små bogstaver dækker over en lysteknologi, der har oppet kvalitet såvel som designmuligheder inden for både fjernsyn, skærme, lamper og belysning. Særligt indenfor skærme og tv går udviklingen rivende stærkt og LED-teknologien dækker nu også over betegnelser OLED, MicroLED og QLED. Vi bringer derfor en lille guide til fordelene ved LED-teknologien og de produkter, der vil være en solid investering i fremtidens teknologiske udvikling.

Kort om LED og belysning

LED er en videreudvikling LCD (Liquid Crystal Display), hvor mikroskopiske crystaller bevæger sig og dermed bøjer lyset bag dem, så billedet opstår. LED står for Light Emitting Diode, da lyset skabes elektrisk i mikro-dioder og som kun udsender det lys, der befinder sig inden for vores synlige spektrum. Dette medfører at de bittesmå dioder aldrig ophedes. 

Derfor kan du både købe en pære til lampen, som bruger LED-teknologi, og som du kan røre uden at brænde dig – ligesom din LED-skærm ikke opvarmes til kogepunktet! Derfor sparer du også ekstreme mængder af strøm på belysning og skærme, der benytter LED, da strømmen ikke omdannes til varme – på lyspærer med LED sparer du fx op til 80% af den normale strømforbrug! Dette er – plus selvfølgelig den lækre kvalitet på lyset og skærmbilledet – derfor LED er kommet for at blive.

I forhold til belysning og design er LED ikke mindst en særlig yndet teknologi, da de små dioder nemt kan bruges i enhver formgivning og med en bred vifte af andre materialer. Få ny inspiration til din belysning hos de mange online butikker, hvor du både finder gode tilbud – og unikke lampedesigns! 

Skærme og TV med LED

Ved skærme, der benytter sig af LED-teknologi, skal du gå efter et højt antal pixels, men også efter selve kvaliteten af disse pixels. De seneste år har budt på store nybrud med skærme med OLED, som benytter sig af organiske materialer, der har evner til at slukke helt og altså giver et optimalt mørke og den fineste farvekvalitet på skærmen. Samtidig er de mere elastiske, så du vil opleve at fremtidens fjernsyn kan bøjes og give endnu bedre filmoplevelser – næsten uanset hvor du sidder i forhold til skærmen!

En anden type LED skærm er QLED, hvor LCD og LED mødes i en genial kombination. På et QLED-tv står farverne stærkere, ligesom oplevelsen af lys og mørke er væsentlig forbedret.
Der findes et væld af modeller og mærker, der benytter sig af disse nye LED typer i fjernsyn og skærme. Den bedste måde at finde de bedste tilbud og en fordelagtig, billig pris på dit næste LED fjernsyn er at søge på de mange udbydere online. Her kan du også sammenligne priser og dermed gøre den allerbedste handel – og ikke mindst en solid langtidsinvestering i den bedste skærm eller fjernsyn.