Håndvægte

Håndvægte i træningscenter

Håndvægte er effektiv træning – for alle!

Uanset alder og køn kommer du nemt i form med håndvægte. Vi ser nærmere på træning med håndvægte og hvordan du nemt og billigt kan komme i form med hjemmetræning.

Mange kender til håndvægtene fra træningscenteret, men desværre er der tendens til at de fleste går uden denne træningsform. “Jeg skal ikke ligne en kvindelig bodybuilder! Så kalder de mig bare Miss Strong!” tænker kvinderne, eller mændene har tendens til at flygte: “Min krop ser komisk lille ud, hvis jeg kommer til at stå ved siden af en gut med gigantiske overarme og Superman-brystkasse!”

Uanset hvilke forestillinger, vi hver især gør os om træning med håndvægte, så er de meget ofte bundet op på fordomme fra film og er helt overdrevne. Alle elitesportsfolk, fra svømmere til atletikstjerner, træner muskulaturen i arme, ryg og brystkasse ved hjælp af håndvægte.

Og er du bange for fitnesscentrets spotlight, kan du sagtens træne derhjemme, også selvom du ikke har meget plads, da håndvægte fås i mange smarte og kompakte designs. Søger du online kan du med garanti finde håndvægte, der passer dig perfekt – og til en god, billig pris, da sport-webshops ofte kommer med langt bedre tilbud på håndvægte end fysiske sportsbutikker.

Men hvorfor inkludere håndvægte i din træning? Her er en top 5 over de stærkeste fordele:

  1. For at være i god form har både mænd og kvinder behov for styrke muskelmassen i over- og underarme samt bryst- og rygmuskulatur. Træning med håndvægte er meget fleksibel og du træner både større og mindre muskelgrupper rundt omkring i disse områder, hvilket opstrammer vævet. Styrketræning uden redskaber er et godt fundament for styrkelsen af disse centrale muskelområder, men vil du af med “morfar-/mormor-armene” eller have en sund og stærk ryg, er håndvægte altså den eneste vej frem.
  2. Vil du tabe dig, er styrketræning en effektiv vej til vægttab. Der findes adskillige programmer, som baserer sig på træning med håndvægte og gulvøvelser, der booster din muskelmasse og dermed opper din fedtforbrænding. Meget forskning peger også på, at produktionen af specifikke hormoner, der gavner fedtforbrænding, stiger, når muskelmassen opbygges – og træning med håndvægte giver helt simpelt altid bare god sved på panden!
  3. Du kan træne med håndvægte uanset hvilken øvrig kondition, du har, eller hvis du har lidelser såsom astma eller døjer med smerter i ben, knæ og fødder. I sig selv er der en minimal skadesrisiko med træning med håndvægte – hvis du udfører øvelserne korrekt, altså! 
  4. Du styrker effektivt din udholdenhed, når du styrketræner og øger din muskelmasse, ligesom produktionen af røde blodlegemer ofte højnes. Hvis du løber, svømmer, cykler osv, vil du dermed opleve markante fremskridt, når du “krydrer” dit træningsprogram med styrketræning med vægte.
  5. Du kan altid finde nye måder at bruge håndvægtene på, så du vil ikke risikere at kede dig – søg blot på træningsvideoer på YouTube eller kontakt en træner i dit lokale fitnesscenter, så får du med garanti ny inspiration til øvelser med håndvægte.