Fjernsyn eller Smart TV

Fjernsyn

Hvilket fjernsyn er værd at investere i?

Herunder kan du læse turboguiden til junglen af fjernsynstyper.

Smart TV, HDR, OLED, 4K. Kært barn har fået en del flere navne i løbet af de seneste ti år! Den store jungle af tv-typer bliver kun større og af bedre kvalitet hver dag, men der er også stor forvirring i forhold til, hvad der er en bedre fremtidsinvestering frem for noget andet. Og de forskellige tekniske betegnelser gør ikke nødvendigvis køb af fjernsyn endnu lettere – hvad er forskellen fx på HD (high-definition) og 4K Ultra HD?

Det tager lang tid at gå helt i dybden med teknologien og de forskellige fordele bag betegnelserne, når det kommer til fjernsyn og smart TV-teknologi – men her bringer vi en turbointroduktion til de ting, du skal skrive bag øret, når du tjekker de mange online tilbud på fjernsyn.

4K fjernsyn eller ej?

Det korte svar er, at på nuværende tidspunkt vil et 4K tv være den rette fremtidsinvestering, så undgå 1080p fjernsyn, da disse med stor sandsynlighed ikke vil kunne følge udviklingen blot inden for få år. Indtil videre er de superdyre 8K tv’er selvfølgelig en lækker investering på længere sigt, men du vil gøre en bedre handel, både når det kommer til god kvalitet og fornuftig, billig pris på dit nye fjernsyn, hvis du går efter 4K. Du skal selvfølgelig holde øjne og ører åbne, når det kommer til online tilbud på fjernsyn og smart tv’er, for der er ofte uge- eller weekendtilbud i webshops, hvor du kan få høj kvalitet og en god pris.

Hvilket prisleje ligger et fornuftigt 4K fjernsyn i?

Du skal forvente et prisleje på omkring 7000-9000 kroner for modeller med 55” skærm. For de lidt større modeller med 65”-skærm lægges et par tusind oveni.

Du bør derfor også overveje skærmstørrelse for det nye fjernsyn nøje. Hvor langt er der fra sofaen hen til skærmen og hvor mange plejer typisk at se fjernsyn sammen, det vil sige, hvor bred en vinkel skal skærmen kunne ses i? Bor du i lejlighed med en mindre stue, vil du ofte blive godt tilfreds med en 50” eller 55”-skærm, men i større stuer eller kombinationer af køkken og stue er et 65”-tv ofte langt at foretrække.

Hvilke andre specifikationer på fjernsyn skal du kende?

En god fremtidsinvestering er et HDR-kompatibelt fjernsyn, som giver langt bedre farver og kontrast. Den mere og mere udbredte OLED-teknologi er også i toppen, når det kommer til realistisk farvekvalitet, men koster også derefter. Der skal gerne være mindst 4 HDMI-indgange, og tjek for en sikkerheds skyld om din model er et smart tv, da dette absolut er et blivende fænomen.Afsluttende må man sige, at uanset hvor mange gode anmeldelser, du kan finde på nettet, eller hvor imponerende specifikationer, et fjernsyn har, så skal du stole på dine ører og øjne, når det kommer til lyd og billede. Undersøg derfor altid hvor du kan opleve dine udvalgte fjernsynsmodeller i en fysisk butik – så er du 100% sikret et fjernsyn, du kan have glæde af mange år fremover.