Vitaminer

Varieret frugtbord rigt på vitaminer

Disse effektive vitaminer booster hud, hår og immunsystem

Guide til de essentielle vitaminer, der effektivt styrker dig indefra. Du kan typisk være godt dækket ind, hvis du bare spiser en sund og varieret kost, men for nogle kan det hjælpe at supplere med kosttilskud.

Til de af os, der ikke lige er diætister eller har taget en kandidatgrad i sundhedsvidenskab, kan det være lidt af en jungle at navigere rundt i kosttilskud og vitaminer. En ting er dog sikker – du må aldrig nedprioritere en sund og varieret kost til fordel for vitamintilskud! Men vi kan dog alle have brug for et boost, særligt før, under og efter perioder med mental stress eller særlig anstrengelse af organismen, såsom graviditet eller sygdom.

Det er særligt hud, hår og immunsystem, som kan have glæde af et tilskud af vitaminer – vel og mærke i de rette doser og i særligt fordelagtige kombinationer. Du finder et bredt udvalg af specialdesignede kosttilskud og gode tilbud på vitaminer på online, ligesom du vil finde kvalitetsmærker til en billig pris.

Først vil vi dog anbefale at du researcher lidt på supervitaminerne – her bringer vi en kort introduktion!

Vitaminer til en ren hud, sundt hår og et stærkt immunforsvar

Uanset hvilke ting, du har brug for at booste, så hænger hud og hår tæt sammen med din fordøjelse og dit immunsystem. Du kan derfor støtte fordøjelsen og din “indre” sundhed med fornuftige tilskud af effektive vitaminer – hvilket vil give skønne resultater i det ydre! Hav dog tålmodighed – ofte vil du først kunne mærke og se væsentlige resultater efter 2-3 måneder. Den øgede velvære, styrke og skønhed er dog ventetiden værd.

A-vitamin findes naturligt i gulerødder og andre orange råvarer såsom gurkemeje. A-vitamin er afgørende for cellefornyelse i hele kroppen, ligesom det styrker dit syn. Hvis du har vedvarende infektioner, rødme og irritation i huden, vil A-vitamin gå ind og reparere cellerne og sørge for at balancen genoprettes.

B-vitaminer dækker over en bred vifte af essentielle aminosyrer (byggedele i kroppens proteiner) som har afgørende funktioner overalt i kroppen. Stress og fysiske belastninger svækker muskler, hormonbalance og ses derfor ofte komme til udtryk i hudproblemer og hårtab. Tag et vitamintilskud, som har alle typer af B-vitaminer for at være dækket ind, men fokuser også gerne på ekstratilskud med særlige B-vitaminer til hud, negle og hår, og her er B3-vitamin og Biotin (B7) blandt de mest effektive.

C-vitamin skal blot kort nævnes, fordi alle kender dets eminente styrkelse af immunforsvaret – så husk nu at få de daglige 6 stykker frugt og grønt! Sluttelig skal det også nævnes at mineraler er essentielle for sundhed såvel som skønhed: Zink er et vidundermiddel til hud og hår og magnesium støtter hele kroppens muskulatur samt nervesystemet.